nieuws-image
17 september 2019

Onze plannen op Prinsjesdag

Dinsdag 17 september was het Prinsjesdag, een belangrijke dag voor de Nederlandse politiek. Koning Willem-Alexander heeft in de Staten-Generaal de troonrede uitgesproken. Daarin geeft de regering aan wat het regeringsbeleid zal zijn voor het komende jaar. Lees meer over wat Prinsjesdag inhoudt.


Onze plannen op Prinsjesdag

 

Middeninkomens

Veel mensen weten het waarschijnlijk nog wel: in juni afgelopen jaar gaf Mark Rutte op het VVD-festival aan dat hij vond dat middeninkomens nog te weinig merken van de economische vooruitgang. De begroting is op orde en macro-economisch gaat het goed, maar thuis in de portemonnee voelen nog te weinig mensen dat. De VVD vond dat grote bedrijven daar een rol in hebben, door hun werknemers een loonsverhoging te geven. Maar de overheid kan niet achterblijven. Ook de overheid kan bijdragen aan het verbeteren van de positie van de middeninkomens. De prioriteit van de VVD voor volgend jaar is dan ook helder: het vooruit brengen van de middeninkomens. De VVD wil dat zij ook gaan voelen dat het beter gaat. En om dat te bereiken hebben we de volgende zaken afgesproken:

 

✅Extra belastingverlaging voor middeninkomens.

Het kabinet trekt extra geld uit om de belasting voor middeninkomens te verlagen. Niet alleen voeren we de belastingverlaging die voor 2021 gepland was nu al in, we zorgen ook voor extra belastingverlaging. Deze belastingverlaging (oplopend tot bijna 3 miljard) is vooral gericht op werkende middeninkomens.

 

✅Grote bedrijven gaan eerlijk meebetalen.

We hebbende laatste tijd te vaak gezien dat de grootste bedrijven niet meebetaalden aan de belastingpot, terwijl een gewone werknemer, MKBer of ondernemer dat wel moet. Die situatie beëindigen we. De verlaging van de vennootschapsbelasting wordt een jaar uitgesteld en minder verlaagd. Dit geld gebruiken we voor extra belastingverlaging voor middeninkomens.

 

✅Impuls voor de woningmarkt.

Teveel mensen zijn te lang op zoek naar een goed huis, en wanneer je dat huis hebt kan dat vaak best duur zijn. We richten daarom een fonds op dat nieuwbouw moet stimuleren. Ook zorgen we ervoor dat woningcorporaties meer goedkope woningen gaan bouwen en we verlagende overdrachtsbelasting voor starters.

 

✅Het verdienvermogen van de Nederlandse economie versterken.

Om ook in de toekomst belastingverlaging en een mooi land voor de middeninkomens te kunnen behouden gaan we extra investeren in de verdiencapaciteit van de Nederlandse economie. Eric Wiebes gaat onderzoek doen naar een investeringsfonds dat onze economie versterkt.

 

✅Blijven investeren in veiligheid, bereikbaarheid en onderwijs.

Dit kabinet heeft miljarden vrijgemaakt om het onderwijs te verbeteren, Nederland veiliger te maken en het land bereikbaar te houden. Daar blijven we mee doorgaan.

Bekijk meer

Heb je een vraag? App ons!