nieuws-image
2 oktober 2018

Malik Azmani wordt lijsttrekker voor EP-verkiezingen

Malik Azmani wordt lijsttrekker voor de VVD bij de verkiezingen van het Europees Parlement. Sinds 2010 is Malik Tweede Kamerlid en is woordvoerder immigratie & asiel, mensenhandel & prostitutie en AIVD/Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (anti-terreurwet). Wij wensen Malik ontzettend veel succes.

Malik Azmani:”

Ik ben blij met de steun van het landelijk bestuur. Tot vandaag konden tegenkandidaten zich melden, maar dat is niet gebeurd. Dat betekent dat er geen lijsttrekkersverkiezing zal zijn. Maar het betekent zeker niet dat je mij de komende tijd niet overal in het land zal zien! Sterker nog, ik zal veel in het land zijn om aan zoveel mogelijk mensen te vertellen wat mijn motivatie is om de stap naar Brussel te willen maken. Want ik ben tot in mijn haarvaten gemotiveerd en trots om in Brussel voor de VVD en voor Nederland aan de slag te gaan!

Altijd hoor je verhalen over hoe moeilijk het is om in Brussel iets voor elkaar te krijgen. Hoe weinig individuele Europarlementariërs – en zelfs individuele lidstaten – te zeggen hebben. Dat was precies wat ik hoorde toen ik aan het werk ging met mijn plan om het Europese migratiebeleid te veranderen. Ik heb niet opgegeven want ik wilde niet dat we nogmaals, zoals in 2015, verrast konden worden door grote stromen vluchtelingen. En nu, drie jaar later, zijn grote onderdelen van dat plan werkelijkheid geworden. Is er niet alleen in de Tweede Kamer breed draagvlak voor, maar ook in de Europese Unie. Dat was niet gemakkelijk. En natuurlijk heb ik ook wel eens gedacht: wat gaat dit moeizaam. Maar wat ik ervan geleerd heb, is dat wanneer je blijft doorzetten en niet bang bent om tegen de stroom in te zwemmen, je ook in Brussel dingen voor elkaar kan krijgen.

Benieuwd naar het hele bericht van Malik? Klik hier!

 

 


Bekijk meer

Vragen? App ons!