nieuws-image
12 april 2017

“Ik ben gewoon heel gelukkig met mijn leven.”

Linda (36), manusje-van-alles bij de VVD

Ze wilde zo snel mogelijk weer wennen aan het werkende leven. Linda (36) had door een burnout ziek thuis gezeten en zocht een springplank om weer aan het werk te kunnen gaan. Ze klopte aan bij de VVD, de partij waar ze toch al lid van was. Ze kon meteen als stagiair aan de slag. “Dat beviel van beide kanten zo goed dat ik ben blijven hangen.”

Sinds de burnout merkt Linda dat ze positiever in het leven staat. “Ik heb heel veel uit die stage gehaald. Veel meer het gevoel gekregen dat ik het kan. Dat ik het zélf kan.” Inmiddels werkt ze al vijfeneenhalf jaar op het partijkantoor. Officieel is ze huismeester, wat in de praktijk betekent dat ze van alles doet. Van de koffiekopjes tot de ledenadministratie: Linda springt in waar ze nodig is.

Toen de VVD naar een ander pand verhuisde, greep ze haar kans om er wat moois van te maken. Samen met archivaris Sylvia zocht ze de mooiste foto’s uit om in de verschillende kamers het verleden en het heden van de partij te laten zien. “Niet de statische portretten, maar de leuke momenten. Neelie Kroes met een arm om André Hazes heen, dat soort dingen.”

Een jaar geleden werd Linda op vreselijke wijze geconfronteerd met de kwetsbaarheid van het leven. Tijdens haar vakantie in Tunesië moest ze rennen voor haar leven toen terroristen het vuur openden op toeristen in het hotel naast dat van haar. Ze weigert zich echter door angst te laten leiden. “Angst vind ik een slechte raadgever. De kans dat je dit één keer meemaakt is al heel klein, laat staan een tweede keer.”

Mede door haar ervaring in Tunesië leeft Linda erg in het hier en nu. Met grote dromen voor de toekomst is ze niet bezig. “Ik hoef niet zo nodig minister-president te worden of zo. Ik ben gewoon heel blij en gelukkig met het leven dat ik op dit moment heb.”


Bekijk meer