nieuws-image
28 april 2019

Haatprediker Steven Anderson niet welkom in Nederland

Update:

Vandaag heeft staatssecretaris Harbers bekend gemaakt dat haatprediker Anderson uit de Verenigde Staten niet welkom is in Nederland. Door de getroffen maatregelen kan hij zijn nare boodschappen niet verkondigen in ons land. In de afgelopen jaren zijn er al meerdere haatimams en -predikers geweigerd in Nederland.

Oranjetompoucen, kilometers aan kleedjes met oude spullen, ouderwetse Hollandse spelletjes, en dat alles omlijst door (soms een tikkie valse) blokfluit- en vioolmuziek. Of het nu regent of de zon schijnt. Zo vieren wij Koningsdag. Het is een dag die in alles uitstraalt hoe wij samen zijn: vrolijk, optimistisch, een beetje gek en met respect voor iedereen.

 

Vrijheid verdedigen

Hoe verschillend we soms ook onderling kunnen zijn, dit is wat ons bindt en ook altijd zal binden. In vrijheid koesteren en vieren we wat we samen met elkaar hebben opgebouwd. Dit betekent ook dat we daar waar nodig deze vrijheid met elkaar moeten verdedigen. Want helaas zijn er ook mensen die hetgeen waar wij voor staan kapot willen maken.

 

Nee tegen Steven Anderson

Dus is er in ons land geen ruimte voor een man als Steven Anderson. Een gevaarlijke Amerikaan die zichzelf ‘prediker’ noemt. Die zegt dat homo’s moeten branden en de bloedige aanslag op een homobar in de VS, waar 50 mensen het leven verloren, ‘goed nieuws’ noemt. Die voor vrouwen wil bepalen hoe zij hun leven leiden en of ze hun zwangerschap wel of niet afbreken. Die de Holocaust ontkent. Deze enge gek wil binnenkort ons land bezoeken.

 

Geen haatzaaierij naar Nederland

Wat ons betreft heeft hij hier helemaal niets te zoeken. De man heeft werkelijk waar niets positiefs toe te voegen aan wie wij zijn. In Nederland niet en in Europa niet. Wat de VVD betreft moet het kabinet er alles aan doen om te voorkomen dat hij Nederland binnenkomt.

Onze vrijheid van meningsuiting is te belangrijk om te laten misbruiken voor haatzaaierij. Dus zullen wij die verdedigen tegen engnekken als Anderson.

Zodat ons bijzondere, vrije land, altijd zo bijzonder en vrij kan blijven.

 

Ben jij het hiermee eens?

Vind jij onze vrijheid van meningsuiting ook zo belangrijk en wil jij ons helpen Nederland nog vrijer te maken? Doe dan mee!


Vragen? App ons!