nieuws-image
30 januari 2017

Een arm om iemand heen slaan. Heel normaal.

Een klein gebaar. Het kan ontzettend veel verschil maken. Een arm om iemand heen slaan als hij het moeilijk heeft. Een bezoekje brengen aan iemand die eenzaam is. Voor iemand opkomen als hij wordt gepest of lastiggevallen.

Eigenlijk is het heel normaal. Elkaar helpen, er voor elkaar zijn. Zo hebben we in Nederland ook onze samenleving gebouwd. We hebben allerlei regelingen voor mensen die het minder breed hebben. Gezonde mensen betalen mee aan de zorg voor zieke mensen. We zijn kampioen vrijwilligerswerk. We geven niet alleen om onszelf, maar vooral ook om de ander.  

Maar toch is dat niet meer zo vanzelfsprekend als het altijd was. Te veel mensen hebben het gevoel er tegenwoordig alleen voor te staan. Voor hen lijkt het wel alsof niemand nog naar ze omkijkt. Alsof zij er niet meer bij horen.

Dat laten we niet gebeuren in Nederland. Als we allemaal in onze eigen omgeving oog hebben voor eenzaamheid en verdriet, dan kunnen we er iets tegen doen. Heel veel kleine gebaren maken samen een warme samenleving. Laten we daar met z’n allen aan blijven werken.


Een arm om iemand heen slaan. Heel normaal. 1

Deze en nog meer posters zijn hier te downloaden.

Bekijk meer