nieuws-image
20 april 2017

“Als je jezelf accepteert zoals je bent, kun je ook anderen accepteren zoals ze zijn.”

Rabia (46), richt zich in de schoonheidsbranche op het innerlijk

Van haar moeder, die schoonheidsspecialist is, leerde Rabia (46) alles over het vak huidverzorging. “Maar ik had niet zoveel met uiterlijk. Wel met schoonheid. Innerlijke schoonheid.” Het bleek een gat in de markt, waar ze innovatief op kon inspelen. “Hiermee kan ik in deze branche het verschil maken.”

In haar schoonheidssalon Indischa Flower combineert Rabia westerse en Indiase technieken met yoga en meditatie. “Ik geloof dat een opgeruimde geest bijdraagt aan een opgeruimde wereld. Mensen doen zich vaak voor als de persoon waarvan ze denken dat ze die moeten zijn. Mannen denken bijvoorbeeld dat ze hun emoties niet mogen tonen. Ik wil ze eraan herinneren wie ze echt zijn. Als je jezelf accepteert zoals je bent, kun je ook een ander accepteren.”

Rabia won al diverse prijzen in de schoonheidsbranche. Bijzonder, omdat haar visie meer op innerlijk dan op uiterlijk gericht is. “Als ondernemer probeer ik een boodschap van bewustwording aan de hele samenleving mee te geven. Blijkbaar is daar behoefte aan. Je ziet ook dat andere salons het nu overnemen. Daar ben ik alleen maar blij om, want ik kan in mijn eentje niet alle 17 miljoen Nederlanders behandelen.”

De waardering veranderde Rabia’s leven. “Ik ben met heel veel bescheidenheid opgevoed. Dat zit in de Indiase cultuur. Maar in mijn ondernemerschap liep ik daar tegenaan. Ik was heel goed in wat ik deed, maar ik was er niet mee bezig om zichtbaar te zijn. Dankzij die prijzen kreeg ik een podium om daaraan te werken. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor.”


Bekijk meer