Bart de Liefde neemt afscheid van de Tweede Kamer

Door VVD op 27 januari 2016 Mail een Kamerlid

VVD-Kamerlid Bart de Liefde neemt over drie weken afscheid van de Tweede Kamer. De Liefde heeft de voorzitter van de Tweede Kamer hier vandaag van op de hoogte gesteld. Bart de Liefde: "Ik heb me met hart en ziel, en met veel plezier, ingezet voor de publieke zaak. Ik ben de partij dankbaar voor alle kansen die ik heb gekregen, maar na twaalf jaar is het tijd om een nieuwe weg in te slaan. Afgelopen najaar heb ik mijn partij laten weten dat ik niet op zou gaan voor een nieuwe termijn."

Bart de Liefde was meer dan een decennium actief voor de VVD. Hij was medewerker van de Tweede Kamerfractie van 2003 tot 2006, raadslid in Den Haag tussen 2006 en 2010, en vervolgens Kamerlid vanaf 2010. Hij voerde in de Kamer het woord over onder andere ICT, consumentenbeleid, mededinging, Telecom en tuinbouw.

De Liefde verruilt de Kamer voor de functie van Public Policy Manager bij Uber. Hij zal geen aanspraak maken op wachtgeld.

Fractievoorzitter Halbe Zijlstra: "Wij respecteren Barts vertrek. Wij zijn hem dankbaar voor zijn inzet en wensen hem veel succes in zijn nieuwe functie."

Laat ons weten wat je vindt

Mail een Kamerlid

Doneren

Investeer nu in de VVD en kies voor een gezonde economie. Kies een bedrag:

U kunt uw bijdrage tevens storten op rekening NL29 ABNA 0630 4975 16 ten name van VVD te Den Haag onder vermelding van “Donatie”.