Klaas Dijkhoff over naderend einde fractie- voorzitterschap VVD.

Klaas Dijkhoff neemt na de verkiezingen van maart 2021 afscheid als fractievoorzitter van de VVD. Op zijn sociale media bracht hij het volgende verhaal naar buiten:

 
“De verkiezingen voelen nog ver weg, maar ik wil het toch al even hebben over na de verkiezingen.
Na de verkiezingen zal ik namelijk geen Kamerlid meer zijn.

In een uitgebreid interview in NRC dit weekend ga ik daar dieper op in. Nu is het moment om wel of niet op de lijst te gaan en nu is het moment om die keuze te delen.

Na ruim 10 jaar aan het Binnenhof is mijn nieuwsgierigheid om ergens anders aan het werk te gaan groter dan naar wat een langer verblijf brengt. Zoals nieuwsgierigheid me naar het Binnenhof bracht, brengt het me nu ook ergens anders heen.

Maar de komende tijd verandert er niks. Ik blijf me een slag in de rondte werken als fractievoorzitter, we gaan mooie discussies voeren over het verkiezingsprogramma van de VVD en ik zal me uit de naad werken om de nieuwe lijst sterke kandidaten te helpen een zo goed mogelijk resultaat te boeken op 17 maart.

Daarna zal ik me als het lid Dijkhoff uit Breda voegen als actief lid van de mooiste partij van Nederland. Ik kan mezelf wel uit de politiek halen, maar de politiek niet uit mezelf. 

De afgelopen tien jaar waren ook een mooie tijd in de ontwikkeling van social media. Ik wil jullie bedanken voor alle grappige, kritische, terechte en onterechte opmerkingen in die tijd.

Voor nostalgisch terugblikken is het nu nog te vroeg, dat komt later wel. 
Kort samengevat: de afgelopen 10 jaar waren sowieso een fenomenaal avontuur. 
Nu eerst een mooie campagne en hopelijk een goede uitslag en dan op naar nieuwe avonturen!”

 
Klaas