Ruimte geven. Grenzen stellen.
Lid worden Inloggen

Grip op onze grenzen

Iedereen verdient een veilige plek in de wereld. En hoe graag we iedereen ook willen helpen, de migratiestroom naar Nederland is te hoog en kunnen we als dichtbevolkt land niet meer aan. Het zet te veel druk op onze sociale voorzieningen en op de woningmarkt. En grote groepen migranten blijken telkens weer moeilijk te integreren. Ik wil dat dit verandert.

We moeten de ongecontroleerde migratie nú aanpakken. Anders verliezen we nog verder het zicht op wie hier binnenkomt, worden onze sociale voorzieningen onbetaalbaar en is er geen plek meer voor mensen die écht vluchten voor oorlog en geweld. Dit wil ik voorkomen.

Dus is het nodig dat we scherpe keuzes maken. Voor verdeeldheid, wegkijken en waterige compromissen is er geen tijd meer.

Dit zijn mijn keuzes:

Nederland mag nooit aantrekkelijker zijn in toelating en regelingen dan de landen om ons heen. Wie hier een plekje krijgt, krijgt dat om veilig te zijn. We vangen mensen daarom eerlijk op, maar moeten voorkomen dat mensen alleen naar Nederland komen vanwege ruimere regelingen.

Verdrinkingen op de Middellandse Zee moeten stoppen. Mensen die hier op een illegale manier zijn gekomen, moeten worden teruggestuurd naar het land van herkomst of aantoonbaar doorreisland. Zij mogen daarna geen recht hebben om nogmaals asiel aan te vragen in Europa. Het is de enige manier om het systeem van de mensensmokkelaars te breken.

Mensen moeten sneller weten waar ze aan toe zijn. Wie niet mag blijven, moet terug. Wie wel mag blijven, hoort er ook echt bij. Dat betekent dat we meer moeten doen om mensen de taal te leren en aan het werk te helpen. We mogen mensen niet aan hun lot overlaten.

Blijf op de hoogte.

Word lid van onze nieuwsbrief.

Confidental Infomation