Coronavirus Nederland

Eind februari is het coronavirus in Nederland opgedoken, nadat in verschillende landen zoals China en Italië het virus al was uitgebroken. Sindsdien zijn er maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Het RIVM en het kabinet werken nauw samen om Nederland veilig te houden. Wil je op de hoogte blijven van de meest recente ontwikkelingen? Bekijk dan HIER de website van het RIVM. Blijf deze pagina volgen om te zien wat de VVD doet rondom het coronavirus.

Speech Mark Rutte coronacrisis quote

6 augustus 2020

Ingelaste persconferentie: besmettingen nemen toe

Naar aanleiding van de stijging van het aantal coronabesmettingen zijn er aanvullende maatregelen genomen, worden jongeren speciaal aangesproken om zich aan de maatregelen te houden en wordt benadrukt je aan de basisregels te houden. Bekijk de samenvatting van de persconferentie hier.

 
24 juni 2020

Persconferentie: versoepelingen vanaf 1 juli

Vanaf 1 juli zijn er weer versoepelingen mogelijk. Bekijk hier de samenvatting van de persconferentie van 24 juni.

 
3 juni 2020

Persconferentie: zomervakantie 2020

Tijdens de persconferentie van 3 juni werd er ingegaan op de zomervakantie van 2020. Kun je weer naar het buitenland op vakantie? Lees hier wat er mogelijk is.

 
20 mei 2020

Tweede steunpakket economie

De coronacrisis raakt ondernemers en hun medewerkers hard. Wij willen ondernemers beschermen en banen behouden. Op 20 mei is daarom het tweede steunpakket voor ondernemers gepresenteerd.

 
19 mei 2020

Verdere stappen bestrijding coronavirus

De versoepelingen die twee weken geleden zijn gepresenteerd, kunnen worden doorgezet volgende maand. Bekijk hier de versoepelingen voor horeca, culturele instellingen, OV, onderwijs en verpleeghuizen.

 
6 mei 2020

Versoepelingen coronamaatregelen

Tijdens de persconferentie is de routekaart van versoepelingen gepresenteerd over de periode t/m september. Bekijk de samenvatting van de persconferentie hier. “We kunnen Nederland alleen van het slot halen als iedereen zich verstandig blijft gedragen.”

 
24 april 2020

Extra maatregelen voor ondernemers

Het kabinet heeft extra maatregelen genomen om ondernemers deze zware crisis door te helpen. Zo krijgen ondernemers extra lucht, is er hulp voor mkb en zzp en is er de mogelijkheid tot tijdelijke verhoging van de werkkostenregeling. Lees hier meer over de extra maatregelen voor ondernemers.

Coronavirus Nederland 7

21 april 2020

Maatregelen coronacrisis verlengd

De maatregelen die 23 maart zijn toegelicht in de persconferentie, worden verlengd t/m 19 mei. Dit geldt bijvoorbeeld voor het thuiswerken, contactberoepen en de horeca. Nog steeds geldt: blijf zoveel mogelijk thuis en houd 1,5 meter afstand wanneer je naar buiten gaat. Evenementen zijn afgelast tot 1 september.
Het gaat langzaam de goede kant op waardoor er ruimte is voor versoepelingen voor o.a. onderwijs en sport in groepsverband voor kinderen t/m 18 jaar. Lees hier wat dit precies betekent voor jou.

15 april 2020

Update na Pasen

Mark Rutte: “Geweldig dat zoveel mensen hebben volgehouden. Alleen zo houden we de situatie in de ziekenhuizen onder controle. Daarom blijft ‘hou vol’ voorlopig de boodschap. Hoe beter we ons aan de maatregelen houden, hoe groter de kans dat er stap voor stap ruimte komt voor versoepelingen.”

Coronavirus Nederland 3

7 april 2020

Wekelijkse persconferentie

Mark Rutte: “Dat ik vorig weekend echt trots was op dit land. We bleven zoveel mogelijk thuis. En als we de deur uitgingen; dan hielden we die 1,5 meter afstand. Die paar uitzonderingen doen niets af aan het feit dat Nederland zich vorig weekend van zijn beste kant heeft laten zien. We hebben dit dus voor elkaar over. En het is ook meteen de enige manier.”

31 maart 2020

Coronamaatregelen verlengd

Alle geldende maatregelen zijn verlengd t/m 28 april. Het verbod op vergunningsplichtige evenementen blijft tot 1 juni van kracht. Scholen blijven in ieder geval dicht t/m de meivakantie. In de week vóór 28 april wordt gekeken naar de periode na 28 april.

28 maart 2020

IC-capaciteit verhogen

Er wordt hard gewerkt om de IC-capaciteit te verhogen om de verwachte piek aan te kunnen. Zo zijn de eerste beademingsapparaten binnen. Er wordt alles op alles gezet om het aantal IC-bedden nog verder uit te breiden.

24 maart 2020

Bruno Bruins na aftreden

Hartverwarmend alle berichten die Bruno heeft gekregen nadat hij is afgetreden door oververmoeidheid. We wensen hem nogmaals een spoedig herstel!

23 maart 2020

Aangescherpte maatregelen aanpak coronavirus

Vandaag presenteerde het kabinet aanvullende maatregelen om het coronavirus onder controle te houden. Onder andere worden vergunningsplichtige bijeenkomsten en evenementen afgelast tot 1 juni, kunnen groepen vanaf drie personen die geen anderhalve afstand houden, beboet worden en moeten contactberoepen (zoals kappers) dicht blijven tot en met 6 april. Lees hier meer over wat voor gevolgen dat voor jou heeft.

Gestrand in het buitenland?

Het Ministerie voor Buitenlandse Zaken tweette over de maatregelen die je kunt treffen wanneer je in het buitenland bent gestrand. Kijk op: bijzonderebijstandbuitenland.nl

Martin van Rijn beëdigd door de Koning

Martin van Rijn is nu officieel minister voor Medische Zorg. Hiermee volgt hij Bruno Bruins op. Lees er hier meer over.

Oproep zorgverleners: blijf thuis!

Zorgverleners roepen massaal op om thuis te blijven als je het huis niet uit hoeft. Zorg voor elkaar.

21 maart 2020

Klaas Dijkhoff roept op om thuis te blijven

“Blijf in je eigen bubbel!‬

‪Aan al die mensen bij elkaar op de markt, in het park en op ‘schijt aan corona’ huisfeestjes: Doe. Effe. Normaal. ‬

‪Ook de helden in de zorg vragen van ons maar 1 ding: blijf thuis als het kan en als je de hort op moet: houd afstand!”
Bekijk dit bericht van Klaas op Facebook.

NL-alert: houd afstand

Heel Nederland ontving een NL-alert met de oproep om anderhalve meter afstand te houden. Blijf thuis als je niet naar buiten hoeft!

20 maart 2020

Martin van Rijn minister voor Medische Zorg

Martin van Rijn is de opvolger van Bruno Bruins. Van Rijn was van 2012 tot 2017 staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in het kabinet-Rutte II namens de PvdA. Lees hier de reacties van Mark Rutte en Klaas Dijkhoff.

Coronavirus Martin van Rijn

19 maart 2020

Minister Bruno Bruins afgetreden

Zojuist is bekend geworden dat Bruno Bruins zijn ontslag heeft ingediend als minister voor Medische Zorg. Een zeer treurig bericht.

De Koning heeft dit ontslag, op voordracht van de minister-president, op de meest eervolle wijze verleend.
We bedanken Bruno voor zijn harde en goede werk en wensen hem veel sterkte de komende tijd.

Reactie Klaas Dijkhoff:
“Zeer treurig. Grote dank voor Bruno’s harde werk. Hij heeft alles gegeven, maar zijn gezondheid gaat nu voor. Hulde dat hij juist deze post nu niet onbemand wil laten.”

Coronavirus minister Bruno Bruins

18 maart 2020

Bruno Bruins tijdens het coronadebat

Was even schrikken tijdens het debat over de coronacrisis, maar gelukkig gaat het weer goed met Bruno.

Meer info n.a.v. steunmaatregelen

Tweede Kamerlid Dennis Wiersma deelde op LinkedIn meer informatie n.a.v. de steunmaatregelen voor de economie die 17 maart zijn gepresenteerd door het kabinet.

17 maart 2020

#Applausvoordezorg

Om onze zorgverleners in deze hectische tijd een hart onder de riem te steken en onze waardering uit te spreken, klapte Nederland massaal om 20.00 uur. Zo ook Klaas Dijkhoff:

Noodpakket voor banen en economie

Het kabinet heeft een fors pakket aan steunmaatregelen voor ondernemers en werknemers gepresenteerd. Het pakket is bedoeld om mensen en bedrijven te helpen het hoofd boven water te houden. Lees hier meer over het noodpakket.

16 maart 2020

Toespraak Mark Rutte over het coronavirus

15 maart 2020

Bruno Bruins over het coronavirus

Minister voor Medische Zorg en Sport Bruno Bruins over de nieuwe maatregelen:

12 maart 2020

VVD-evenementen afgelast

Op advies van het RIVM zijn alle VVD-evenementen afgelast t/m 6 april 2020.

10 maart 2020

Eerste maatregelen: thuiswerken Brabant

Vanwege de nieuwe maatregelen rondom het coronavirus werken Tweede Kamerleden uit Brabant met klachten zoals verkoudheid en koorts thuis. Dat vraagt om creatieve oplossingen tijdens de wekelijkse fractievergadering:

Coronavirus Nederland 1
Heb je een vraag? App ons!