Online bijeenkomst met Michael Ignatieff met thematisch netwerk Internationaal
datum: 13 oktober 2020 19:00

Graag nodigen het Thematisch Netwerk Internationaal en De Teldersstichting je uit voor een bijeenkomst met Michael Ignatieff, een van de meest vooraanstaande denkers op het gebied van internationale politiek en mensenrechten.

 

Het thema van deze bijeenkomst is ‘de Verenigde Staten en de liberale wereldorde’. Door de veranderende opstelling van de VS en de opkomst van autoritaire grootmachten als China staan de liberale wereldorde en haar instituties onder druk. Met het oog op de Amerikaanse verkiezingen gaan we in gesprek over vragen als: hoe ziet de toekomstige wereldorde eruit? Wat wordt de rol van de VS? Hoe kan Europa liberale waarden stimuleren en multilaterale instituties versterken?

 

Over deze en vele andere vragen gaan we in gesprek met Michael Ignatieff. Ignatieff is Rector van de Central European University in Boedapest. Hij is een prominent Canadees intellectueel, auteur en oud-politicus. Tussen 2008 en 2011 was Ignatieff de leider van de liberale partij van Canada, destijds de grootste oppositiepartij in het Lagerhuis. Hij is gespecialiseerd in internationale betrekkingen en mensenrechten. Hij doceerde aan diverse universiteiten, waaronder Harvard, Oxford, LSE, Toronto en Leiden.

 

Tijdens deze bijeenkomst zullen bijdragen worden geleverd door Sven Koopmans (VVD Tweede Kamerlid) over zijn visie en politieke opvattingen over de liberale wereldorde, en door Koen Petersen (Amerika-deskundige) over de actuele ontwikkelingen in de Amerikaanse verkiezingen en de implicaties voor het buitenlandbeleid van de VS.

 

Thema: de Verenigde Staten en de liberale wereldorde
Tijdstip: dinsdag 13 oktober, 19.00u – 20.30u
Aanmelden: via mijnVVD tot uiterlijk 12 oktober. Op 13 oktober ontvangen deelnemers de Zoom-link en inloggegevens.
Voertaal: Engels
Q&A: vragen aan de gastsprekers kunnen vooraf worden ingediend door een mail te sturen naar secretaris@internationaal.vvd.nl.

 

Wij kijken uit naar de bijeenkomst en hopen van harte je op 13 oktober te zien!

 

*Bevestiging ontvangt u per mail (na een aantal dagen)

location-map
Heb je hier een vraag over? App ons!